Копчена риба і пиво: Меркель розповіла, як обмінювалася подарунками з Путіним

За 12 років перебування Меркель при владі і 18 років Путіна на чолі Росії обидва лідери зустрічалися один з одним частіше, ніж будь-які інші політики в Європі

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у понеділок на прес-конференції в Берліні розповіла, як обмінювалася подарунками з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це пише Bloomberg.

Раніше в документальному фільмі “Путін” російський президент розповів, що Меркель під час візитів іноді привозить йому його улюблену марку пива. Журналісти запитали про це німецького канцлера.

“Добре відомо, що російський президент любить німецьке пиво”, – підтвердила Меркель озвучену Путіним інформацію.

“Я, зі свого боку, колись отримала від нього гарну копчену рибу”, – розповіла голова німецького уряду, не уточнивши, коли саме відбувся обмін подарунками.

За 12 років перебування Меркель при владі і 18 років Путіна на чолі Росії обидва лідери зустрічалися один з одним частіше, ніж будь-які інші політики в Європі. Путін вільно розмовляє німецькою, адже працював агентом КДБ у Східній Німеччині. Меркель добре говорить російською, оскільки виросла за межами східного Берліна і проводила деякий час в Москві.

Як повідомлялося, Ангела Меркель вважає, що президентські вибори в Росії в цьому місяці пропонують новий шанс досягти прогресу у вирішенні конфлікту на Сході України. Про це Меркель сказала в понеділок на прес-конференції в Берліні після підписання коаліційної угоди, повідомляє Reuters.

Меркель відкинула можливість ослаблення санкцій без досягнення відчутного прогресу в ситуації на Донбасі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.