Офіційно: для вступу дітей у школу і дитсадок медичні карти більше не потрібні

З вівторка, 13 березня, набрав чинності Наказ МОЗ України № 157 від 26.01.2018, яким скасовується низка форм первинної облікової документації й медична карта дитини для вступу в школу та дитячий садок є непотрібною.

Медики щороку заповнювали до мільйона медичних карток дитини (026/о), які вимагали для прийняття в дитячий садок та школу. Цей документ на 8 сторінок А4 заповнювався від руки та зберігався в школах та дитячих садках. Але зберігання персональних медичних даних в навчальних закладах протирічить законодавству, оскільки вони не мають ліцензії на медичну практику, з посиланням на повідомлення МОЗ.

Усі дані про дитину мають зберігатися у лікаря, якого обрали її батьки, підписавши відповідну декларацію.

З 13 березня для вступу до школи або в дитячий садок медична карта дитини є непотрібною. Її форма є недійсною та від батьків не мають права її вимагати.

Порядок огляду дітей до навчальних закладів також чекають зміни. Планується приведення складу скринінгів для дітей до науково обгрунтованого рівня та традиційного для цивілізованих країн обсягу і відкриття можливостей проводити огляд сімейним лікарем або педіатром з залученням спеціалістів за умови реальної необхідності.

Нагадаємо, в Україні змінили порядок прийому до першого класу. За новим законом, за кожною школою закріплять певну територію, жителі якої після досягнення 6-річного віку гарантовано отримують місце.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.