Через операцію з видалення грудей суд відібрав у жінки прийомних дітей (фото, відео)

У Росії районний суд Єкатеринбурга виніс рішення не повертати двох прийомних дітей багатодітній матері Юлії Савиновских з тієї причини, що жінка зробила операцію з видалення грудей.

Як повідомляє ВВС, вимогу органів опіки про розірвання договору з Савиновских задоволено, однак рішення поки не набуло чинності.
Адвокат Савиновских Олексій Бушмаков заявив, що суд виніс рішення, не дочекавшись результатів психолого-психіатричної експертизи стосовно жінки.

«Савиновских її пройшла, – сказав Бушмаков. – Але вона [експертиза] недооформлена була лікарями. Проблема в тому, що суддя відмовилася чекати».

Кілька років тому Савиновских і її чоловік взяли під опіку з дитбудинку двох хлопчиків з особливими потребами. В одного малюка – органічні ушкодження головного мозку, в іншого – дитячий церебральний параліч (ДЦП).

Однак після того, як жінка зробила операцію з видалення грудей, у серпні 2017 року органи соцзахисту забрали у неї обох прийомних дітей. У висновку районної опіки було сказано, що чоловік Савиновских, 31-річний Євген Соків, «не має доходу, що забезпечує усиновленим дітям прожитковий мінімум, встановлений у Свердловській області», а тому «не може бути кандидатом в усиновлювачі».

Однак, за інформацією адвоката сімейної пари, Соків пройшов школу прийомного батька та достроково погасив іпотеку, а нещодавно вони придбали заміський будинок.

«Ми розуміємо, що реальною причиною стала операція Юлії на грудях. І це ніяк не може бути приводом для таких жорстких дій чиновників», – обурюється правозахисник.

Органи опіки подали позов про розірвання договору про прийомну сім’ю, коли Савиновских відмовилася підписати добровільну відмову від дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.