Готуйте паспорти: Стало відомо, як буде відбуватися реєстрація SIM-карт. Які дані потрібно надати оператору

Як відомо, Нацкомісія з регулювання зв’язку спростила реєстрацію SIM-карт абонентів, ввівши можливість реєструватися онлайн.

Зазначається, що реєстрація дозволить підтверджувати особу через телефон і міняти оператора без втрати номери.

Якщо вірити словами глави Нацкомісії з регулювання зв’язку, 90% користувачів мобільного зв’язку в Україні є анонімними. При цьому багато українців не можуть отримувати повний перелік телеком-послуг. Так, приміром, без ідентифікації неможливо повернути гроші з мобільного рахунку, не можна зберегти свій номер телефону при переході до іншого оператора.

У той же час таке рішення зменшить рівень мобільного шахрайства, поліція буде працювати ефективніше, підвищиться рівень нацбезпеки країни при кібератаках, впевнені в Держспецзв’язку. Також в GSMA відзначають, що доведеного зв’язку між реєстрацією “сімок” і скороченням злочинів немає.

 

Проте, реєстрація SIM-карти залишиться добровільною. Зараз 90% абонентів мобільних операторів фактично користуються зв’язком анонімно. Заяву на реєстрацію можна буде подати з осені в будь-якому сервісному центрі оператора або онлайн на сайті. Крім того, заява в електронній формі можна буде подати в особистому кабінеті на сайті оператора або через мобільний додаток.

Отже, у заяві на реєстрацію “сімки” потрібно вказати такі дані:

Прізвище, ім’я, по батькові

Серія і номер паспорта або індивідуальний номер платника податків

Абонентський номер чи IMEI телефону

Заяву також потрібно буде підтвердити через цифровий підпис або BankID

Відзначається, що оператор повинен прийняти заяву протягом робочого дня. Пізніше він повідомляє про внесення абонента в свою базу.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.