У Запоріжжі виявили тонни медичних відходів з людськими рештками: відео

У промисловій зоні Запоріжжя виявили звалище лікарських відходів, передає bzns.media з посиланням на ТСН. У покинутій будівлі складу з вибитими шибками без будь-якої охорони зберігалися медичні інструменти і людські останки. Жителька Запоріжжя Тетяна Крилова припускає: «Бачили руку, бачили ногу – це те, що з пакетів випало. Тут бігають собаки, кішки – видно, це все розірвали». На місце подій люди викликали слідчо-оперативну групу.

З’ясувалося, що територія належить фірмі, яка повинна вивозити відходи з медичних установ Дніпра і Запоріжжя. За інформацією СБУ, всього на складі зберігалося 4 тонни непотребу. Серед знахідок – півтори тонни біологічних відходів після операцій, зокрема, з установ, що працюють зі збудниками туберкульозу. Ще 2,5 тонни – використані медичні інструменти. Серед них знайшли і обладнання, що містить ртуть і важкі метали. У компанії клянуться, що давно б вивезли відходи на утилізацію, але не можуть, тому що напередодні Нового року суд за поданням дніпровських правоохоронців наклав арешт на це майно. Отже, відходи лежали тут майже 2,5 місяці. Комерційний директор “Муніципальної екологічної Канії” Володимир Андрєєв пояснив: «Ми не мали права нічого вивозити. Ми не знали взагалі, в якому світі ми існуємо, тому що протягом двох місяців ми не підозрювані, ні обвинувачені, ні свідки – ми ніхто».

Тепер суд скасував своє рішення, і сміття почали вивозити. Екологічний активіст Людмила Прип припустила: «Для мене найголовніше, щоб в зоні відкритого доступу не лежали залишки пацієнтів, тому що завтра це все буде в ґрунті, в річках. Тварини, собаки розтягують це по найближчих околицях, тому до весни ми можемо в Запоріжжі чекати епідемії».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.