Не вмивався 60 років: в Ірані живе найбрудніший у світі безхатченко

Іранський бомж Аму Хаджі не миється вже 60 років. При цьому на Землі він прожив трохи більше восьми десятків років.

Причому прожив, з нашої точки зору, в найжахливіших умовах, і при цьому поки не скаржиться на своє здоров’я, як і на все інше, пише «Esoreiter».

Він навіть харчується дуже своєрідно, як стерв’ятник: запеченими в багатті трупами тварин. А курить – сухий гній через спеціально пристосовану для цього водопровідну трубу. «Голиться і стрижеться» ця вражаюча людина теж вельми оригінально – він просто спалює на собі зайву рослинність.

Живе Аму Хаджі в землянці, яка зверху прикрита цегляною спорудою (подарунок від місцевих жителів села Джег, провінція Фарс, де і живе цей фантастичний відлюдник).
Такий своєрідний спосіб життя виробився з роками. Відмовився від звичайного життя в соціумі Аму Хаджі свідомо після кількох душевних порясінь, про які він нікому не розповідає – просто мимохідь згадує про них – і все. Так само свідомо він відмовився і від водних процедур, вважаючи, що кірка, яка покриває його, прекрасно захищає організм від будь-яких зовнішніх впливів, у тому числі від бруду і мікробів. Може, з цієї причини старий практично нічим не хворіє.

Основну частину доби Аму Хаджі спить або гріється на сонечку, правда іноді йому доводиться все-таки дбати про їжу для себе та запаси «курива», проте сам він це вважає навіть не роботою і не заняттям, а невеликою різноманітністю в своєму житті. Старий всім задоволений і вважає себе дуже щасливою людиною.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.