Привласнив понад чотири мільйони: священика підозрюють у купівлі квартир та елітного авта за гроші парафіян(відео)

Жителі села Новиця, що на Калущині(Івано-Франківська область), мають підозри, нібито настоятель місцевого храму обікрав парафію та привласнив понад чотири мільйони гривень.

Помітили, що не все гаразд, під час ремонту церкви.

Оце вікно кожне — вартість 17 тисяч гривень. Дешевий профіль, без замків, без завіс, без нічого. Вартість такого вікна умовно 5-7 тисяч гривень, — каже місцевий житель Василь Романів.

Таким чином, підозрюють, вартість робіт та матеріалів екс-священик завищив, а різницю — привласнив.

Згідно фінансового звіту колишнього настоятеля, ікони в храмі коштують по 3 000 гривень. Проте, як з’ясували селяни, їх справжня ціна вдвічі нижча. На базарі схожі образи продають всього за 1100 гривень.

Василь Романів каже, що отець Любомир зізнався у крадіжці 4 мільйонів.

“Він каже так, я вкрав 4 мільйони гривень. Але я такий і не можу змінитись. Відтоді його та сім’ї в селі не бачили”, — цитує священика пан Василь.

Про чималі статки 34-річного отця свідчить й декларація його дружини. Вона працює на державну службу. Згідно документу, за один день родина придбала одразу дві квартири в Івано-Франківську. А трохи раніше – автівку більш як за півмільйона.

Парафіяни звернулись до правоохоронців, проте їхня скарга в поліції довго лежала без руху. Довелось добиватись правоуддя через суд. Однак підозру у скоєнні злочину поліція отцю досі не оголосила.

Наразі Любомир працює в одному з супермаркетів Івано-Франківська. Каже, селяни все видумали та неправомірно провели ревізію, поки той був у лікарні. А квартири та дорога автівка, мовляв, його особисте життя.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.