На Вінниччині поліцейський у школі випадково вистрелив в свого колегу (ВІДЕО)

У сільській школі на Вінниччині капітан поліції поранив лейтенанта на очах у сорока учнів.
Це сталося у класі, де правоохоронці розповідали дітям про особливості своєї роботи і показували прийоми самооборони. Колишні беркутівці зараз служать у роті особливого призначення.

«Один з поліцейських був нападником, а інший показував дітям, як захиститися від ножа. Останній повалив колегу на підлогу і за мить пролунав постріл. Діти сиділи в кількох метрах. Гільза пролетіла зо два метри від них. Вчителі і діти одразу і не збагнули, що постріл був справжній», – пише ТСН.

Поранений зараз лежить у лікарні. Медикам заборонили не лише пускати до нього відвідувачів, а й навіть розказати, як він почувається. Відомо лише, що куля потрапила в живіт. Речник обласної поліції запевняє, що після операції для життя 34-річного лейтенанта загрози немає. Капітана поліції уже відсторонили від служби.

«Постріл був здійснений з необережності через порушення інструкції з безпеки при поводженні зі зброєю, яка була при ньому, тому що працівник поліції отримав для супроводження цих зразків зброї до школи», – повідомила Анна Олійник, речник Нацполіції у Вінницькій області.

Зараз у поліції проводять службову перевірку. Винуватцю загрожує до двох років обмеження волі. У селі лише тепер усвідомили, на яку небезпеку наражали дітей. «Треба відповідальніше до цього ставитися і посилати до дітей людей, які вміють поводитися зі зброєю», – переконаний Василь Головенько, сільський голова.

Батьки обурені, адже про специфічний урок нічого не знали. Дітей після побаченого і пережитого не відпустили зі школи – вони змушені були досидіти до кінця уроків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.