На Тернопільщині журналістів побили під час зйомок розслідування: фото

У Теребовлянському районі Тернопільської області на приватному підприємстві побили двох журналістів під час зйомок про нелегальні заправки.

Про це повідомляє прес-служба поліції Тернопільської області.

“Повідомлення про побиття журналістів надійшло на лінію “102” 20 квітня близько 14:00 від лікарів. Подія трапилася в Теребовлянському районі. Журналіст інтернет-видання “Волинь242 та оператор “12 каналу” з Луцька зайшли на територію одного з приватних підприємств і під час зйомок, як вони стверджують, на них напав один із працівників установи”, – йдеться у повідомленні.

За словами потерпілих, вони виконували редакційне завдання щодо викриття роботи нелегальних заправних станцій Західного регіону. У знімальної групи діагностували легкі тілесні ушкодження. Їх направили на проходження судово-медичної експертизи.

Правоохоронці внесли подію до єдиного реєстру досудових розслідувань виробництво відповідно до ст.171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Слідство триває.

Водночас, за інформацією видання “Волинь 24”, жертвами нападу стали – журналіст відділу розслідувань “Волинь24” Сергій Шаповал та оператор “12 каналу” Роман Харченко. За словами чоловіків, на них напав керівник підприємства ПП АП Дружба Роман Когут зі своїм помічником.

Зазначається, що коли журналісти прийшли на АЗС, яке фігурує в їх матеріалі, та попросили у співробітника надати дозвіл на продаж пального. Робітник направив журналістів до директора.

Ми пішли до кабінету Романа Когута, який сидів в кабінеті разом з помічником. Ті почали нас бити, оператора камерою по голові. Техніку розбив до неробочого стану,
– розповів Шаповал.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.