«Що зробив – те й отримав. Нічого його сюди везти», – Московський патріархат на Рівненщині не дозволяє поховати Героя АТО

У скандальному селі Птича Дубенського району Рівненської області прихильники УПЦ Московського патріархату не дозволяють відспівати загиблого у російсько-українській війні захисника України.

Про це повідомила журналістка Аліна Дубовська.

За її словами, воїна АТО з Птичі – Миколу Гуменюка протягом тривалого часу вважали зниклим безвісти.

У мережі є інформація про те, що Гуменюка мобілізували на фронт у квітні 2014-го. Він був водієм 51-ї окремої механізованої бригади (ремонтна рота ремонтно-відновлюваного батальйону).

У серпні перебував удома в короткотерміновій відпустці, повернувся до підрозділу. Загинув під час прориву з оточення під Іловайськом, поблизу села Новокатеринівка (Старобешівський район). Перебував за кермом бортового ЗІЛ-131, зазнав поранень у ногу й руку, передав документи воякам, що відходили, сам лишився на соняшниковому полі.

Тіло підібрала 1 вересня 2014 року група медиків та військовиків полковника Палагнюка. Похований 10 жовтня 2014 року на Краснопільському цвинтарі як тимчасово невстановлений захисник України. Ідентифікований за ДНК й визнаний загиблим слідчими органами, про що складено відповідну постанову.

Тепер же, за словами журналістки, рідні хочуть поховати його в рідному селі, однак, через конфлікт з УПЦ МП, відспівати Героя в рідному храмі не можливо.

Свято-Успенський храм села Птича, який у громади відібрали московські попи

У розмові із кореспондентом «Вголосу» журналістка зазначила, що у селі відбулося засідання (між представниками УПЦ МП і УПЦ КП), на якому хтось сказав: «То невже Микола не достойний того, аби бути ексгумованим у селі та відспіваним у рідному храмі?» На що місцева жителька, прихильниця УПЦ МП Ніна Смогильова, відповіла: «Що заробив, те й отримав. Навіщо його взагалі перезахоронювати? Хай лежить, де лежить, нема чого його сюди везти».

Нагадаємо, раніше у цьому селі священики УПЦ Московського патріархату найняли «тітушок», відібрали у громади храм і звинуватили націоналістів у нападі.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.