Міністр Андрій Рева пропонує нараховувати закордонним українцям субсидію та трудовий стаж

Міністр соціальної політики Андрій Рева запропонував нараховувати субсидію і трудовий стаж українцям, які працюють за кордоном. Про це Рева заявив журналістам в ефірі телеканалу «112 Україна», пише Захід.нет.

«Ми пропонуємо стимулювати їх (людей, що працюють за кордоном – ред.) до добровільного страхування. Тобто ми готові давати субсидію сім’ям, де люди працюють за кордоном за умови, що вони добровільно застрахуються і заплатять внесок хоча б за три місяці», – сказав Рева.

«За три місяці мінімальний внесок – це 2500 гривень, а ми за це даємо їм субсидію і страховий стаж, який буде давати людям право на пенсію. Це стимулюючий момент, який повинен давати людям можливість користуватися системою соціального захисту», – зазначив міністр.

Нагадаємо, минулого тижня Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив на необхідності підготовки кваліфікованих робочих кадрів у зв’язку з трудовою міграцією. Тому в планах уряду – покращити рівень профтехнічної освіти та створити відповідні умови для повернення людей.

Навчати дітей української мови – надважливе завдання для українців у будь-якому куточку світу. Чудовим помічником у цьому питанні може стати навчальний посібник «Українська мова для іноземців», з яким можна ознайомитися в Каталозі українських брендів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.