У Польщі затримали українську вантажівку із 1,5 млн контрабандних цигарок

Контрабанду цигарок на суму понад 7 млн гривень виявили під час перевірки української вантажівки на польському пункті пропуску у Корчовій.
Про це у середу повідомила речниця польської національної податкової адміністрації у Ряшеві Едіта Чабовська, інформує видання Polsat News. За її словами, вилучення контрабанди тривало понад добу.

«38-річний водій української вантажівки перевозив 8 сувоїв паперу, який використовується у виробництві картону. Товар належав до процедури транзиту і мав потрапити до отримувача у одній з країн ЄС. Працівники пункту пропуску вирішили перевірити вантаж і скерували вантажівку на перевірку рентгенівським пристроєм, після чого здійснили перевірку причепа», – зазначила вона.

Під час перевірки з’ясувалось, що у п’яти сувоях з папером заховані цигарки без польських акцизних марок.

Як повідомляється, вилучення контрабанди вимагало тривалого часу і значних фізичних зусиль.

«Із вантажівки загалом вилучено понад 1,5 цигарок (76 870 пачок), ринкова вартість яких сягає мільйона злотих», – повідомила речниця податкової адміністрації.

У справі про перевезення контрабанди порушено кримінальне провадження, товар і вантажівка вилучені. Встановлюється походження контрабандних цигарок і особа одержувача. За контрабанду такого розміру загрожує до 10 років в’язниці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.