“Ті, хто не захочуть приєднатися…”: Філарет зробив гучну заяву про єдину церкву в Україні

Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет висловив свою думку про автокефалію Української православної церкви, передає Корупція.Інфо

За словами Філарата, він переконаний в тому, що церква стане єдиною і незалежною. Він додав, що повністю підтримує таку ініціативу і заявив, що Україна повинна була звернутися до Вселенського патріарха ще раніше.

“Ще багато хто сумнівається, чи буде томос про автокефалію української церкви чи ні. Я на сто відсотків переконаний, що буде. І в Україні розділена церква з’єднається, буде одна українська церква. А ті, хто не захочуть приєднатися до Української незалежної помісної церкви, будуть існувати в Україні, але вже не як українська церква, а як український екзархат російської церкви. Хто хоче служити Росії, той повинен чесно сказати, що він живе в Україні, їсть український хліб, а служить російським інтересам”, – сказав патріарх Філарет.

Нагадаємо, 19 квітня підтримала рішення Порошенко про створення Єдиної помісної української церкви, а вже 22 числа, Президент заявив про те, що процедури для надання автокефалії вже розпочато.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...