На Україну насувається буря: синоптики розповіли про погоду на початку травня

Останній місяць весни очікується прохолодним Українські синоптики склали прогноз погоди на останній весняний місяць. Вони стверджують, що травень буде достатньо прохолодним.

Народний синоптик Леонід Горбань прогнозує початок місяця досить прохолодним, а ближче до середини травня – заморозки.

“З 1 по 4 травня прораховується похолодання. Середньодобові температури будуть на рівні +10…+12, значить, денні будуть не більше +19. До 7 травня буде вже більш відчутне похолодання. 7 і 8 травня можуть бути заморозки на ґрунті у північних областях, нічне похолодання може дійти навіть до Києва. Середньодобова температура буде +7…+8, денна +12…+13.

Потім з 10 травня відразу очікується різкий підйом температури: +18…+20 середньодобові показники і близько +25 денні температури”, – розповів він. Крім того, Горбань повідомив, що ближче до 4-5 травня українців очікують дощі і навіть буря. “Ближче до 4-5 травня очікуються дощі і навіть буря. З 12 по 16 травня також прораховуються дощі”, – повідомив народний синоптик.

А ось фахівці Українського гідрометцентру не так категоричні у своїх прогнозах. Вони повідомляють, що травень дійсно буде прохолодним місяцем, але буде тепло, місцями навіть спекотно.

Згідно з даними гідрометцентру, 1 травня дощі з грозами повернуться на Західну Україну. Температура повітря вдень прогріється до 24-27 градусів тепла, а вночі буде трохи прохолодніше, 10-12 градусів зі знаком плюс.

Крім того, в кінці травня по всій території України встановиться суха погода, а температура буде зовсім річна, +28+30 градусів.

На вихідні 28 і 29 квітня, а також на травневі свята на всій території України буде зберігатися переважно тепла, а місцями навіть спекотна сонячна погода. Опади температура очікуються в Західній частині України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.