Гастарбайтери принесли Україні більше валюти, ніж всі інвестори – експерт

Більшість українців-заробітчан не мають на меті залишатися жити за кордоном.

migrantky__large

Українці, які працюють за кордоном, стали вагомим чинником економіки, оскільки за останні 5 років перерахували на батьківщину близько 35 млрд доларів. Про це заявив президент “Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування” Василь Воскобойник.

За його словами експерта, 2013 року Національний банк України зафіксував рекорд з перерахування грошей від заробітчан в сумі 8,5 млрд доларів. Ця сума значно перевищує всі іноземні інвестиції, що надходять в Україну.

Водночас Воскобойник зазначив, що більшість українців-заробітчан не мають на меті залишатися жити за кордоном, а, заробивши гроші, прагнуть повернутися додому.

“Але повертатимуться, ми сподіваємося, українці вже європейцями, людьми, які звикли працювати за легальним трудовим контрактом, легально платити податки, страхувати своє життя. Ми сподіваємося, що вони не миритимуться як з чиновниками, так і з роботодавцями, які намагаються максимально знизити рівень заробітних плат, таким чином виштовхуючи їх з країни. Сподіваємося, що, коли українці почнуть застосовувати свої знання на території України, то почнеться реальний процес євроінтеграції”, – підкреслив він.

Воскобойник також констатував, що поки українцям заважає заробити велика кількість шахраїв, які паразитують на ринку міжнародного працевлаштування. Так, зараз це близько 90% учасників ринку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...