Суд зобов’язав МВС України притягнути Деканоїдзе до відповідальності

Автор позову вимагає притягнути голову Нацполіції до дисциплінарної відповідальності за використовувану мову.

dekanoidze1

Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав МВС притягнути до відповідальності голову Нацполіції за невикористання української мови в своїй службовій діяльності. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив автор позову Святослав Літинський.

За його словами, засідання відбулося в понеділок у Львівському окружному адміністративному суді.
“Львівський окружний адміністративний суд задовольнив мій позов про відмову МВС притягнути Деканоїдзе до дисциплінарної відповідальності. Зобов’язав розглянути скаргу”, – написав Літинський.

“Якби Деканоїдзе жила в Україні тільки півроку, я б в даному випадку таке питання не ставив. Але вона перебуває в Україні вже близько 3 років. Наприклад, коли люди приїжджають до інших країн, їм достатньо півроку, щоб користуватися державною мовою”, – пояснив своє обурення Літинський

Він розповів, що ще навесні звернувся до МВС і просив притягнути до дисциплінарної відповідальності Хатію Деканоїдзе, тому що вона порушує статтю 10 Конституції України та інших законів, тобто не використовує українську мову при виконанні службових обов’язків як посадова особа.

Однак, за його словами, він не отримав від МВС належної відповіді. “Внутрішні інструкції МВС зобов’язують їх перевіряти факти, наведені у зверненні. Проте вони не факт не перевірили, і ніякого рішення не прийняли”, – зазначив Літинський.

Він додав, що МВС і Хатія Деканоїдзе, яка була залучена до суду як третя особа, можуть оскаржити рішення суду протягом 10 днів.

Нагадаємо, старший викладач кафедри програмування Львівського університету Святослав Літинський вже кілька років послідовно бореться в судах за права україномовних споживачів товарів і послуг.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...