Гопко про безвіз: Боюсь називати дати

Голова Комітету Верховної Ради з закордонних справ Ганна Гопко не береться прогнозувати дату надання безвізового режиму поїздок для українських громадян в країни Євросоюзу.

hopko-hanna-860x484

«Я боюся називати дати. Після всіх спроб, які робили політики», – говорить Гопко.

Вона сподівається на прийняття «до кінця року політичного рішення». І велику роль у цьому відіграє саме Німеччина, яка виступає за прийняття спочатку механізму, що дає змогу зупинити дію безвізового режиму у разі, наприклад, різкого збільшення кількості в’їздів громадян (і це стосується не лише України). Про проблему в наданні безвізового режиму Гопко говорила в понеділок у Берліні з представниками відомства федерального канцлера, МЗС ФРН і силових структур.

Гопко вважає, що Європа чекає від України певних гарантій того, що країна не зійде після отримання такого режиму зі шляху реформ, частину з яких вона почала як умову виконання майже півтора сотень критеріїв-вимог ЄС.

Вона зазначила, що безвізовий режим – це не лише питання подорожей, це питання символічне, “це елемент внутрішньополітичної стабільності в державі”. “Безвізовий режим, до якого Україна так довго йшла, – це ще один сигнал, у тому числі і для Путіна, що ЄС як співтовариство стоїть на боці українського народу, ще один спосіб вираження протидії російській агресії”, – додала парламентар.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...