Ворог чи союзник? Як алкоголь насправді впливає на секс

Всупереч популярній думці, алкоголь не працює як афродизіак і насправді гальмує здатність людини досягти ерекції і отримати оргазм.

Так, невелика доза алкоголю іноді допомагає долати сексуальні бар’єри і тривожність, однак вона впливає на людську фізіологію.

Як алкоголь діє на чоловіків
Вживання алкоголю – це популярна причина еректильної дисфункції у чоловіків. У міру зростання кількості алкоголю у крові знижується здатність мозку відповідати на сексуальну стимуляцію.

У дослідженні, опублікованому в The Journal of Sexual Medicine, показано, що низький рівень води в організмі призводить до пригнічення нервової системи і проблем з сексуальною поведінкою.

– В англійській мові навіть є такий вислів – whiskey dick – через те, що чоловічий статевий орган стає менш “чуйний” у відповідь на зовнішні стимули, чоловікові складніше викликати ерекцію і підтримати її, – каже уролог і сексолог Дженніфер Бірман.

Як алкоголь діє на жінок
А ось вплив алкоголю на жіночу сексуальність досліджено набагато гірше, ніж на чоловічу.

Багато хто помилково приймає легке сексуальне збудження після келиха вина за щось ззовні, хоча насправді всі ці бажання вже є у нас в голові, просто під впливом алкоголю мозок дозволяє їм сформуватися.

Крім того, алкоголь змушує “замовкнути” ті гальмівні механізми, які до цього говорили “Ні, це погана ідея”.
Алкоголь впливає на якість сексу. Дослідження показали, що чим вищий рівень алкоголю у крові, тим довше відкладається наступ оргазму, а інтенсивність його не така сильна, як “на тверезу голову”.

Спиртне стає причиною дегидрации організму, і через це змаска може вироблятися значно менше, ніж зазвичай. У тому числі через це “сухий” секс може бути куди менш приємним.

Які можуть бути ризики
Проблема в тому, що алкоголь знижує твої почуття тривожності і небезпеки, стирає бар’єри.

У тверезому розумі ніколи в житті не прийшло б в голову зайнятися сексом без презерватива з першим зустрічним, а під впливом алкоголю ця ідея виглядає як пікантна пригода.
Алкоголь притупляє тривожність, але є й інші способи справлятися з нею. А мінусів у вживанні алкоголю завжди буде більше, ніж плюсів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.