“Заяву необхідно подати до…”: Українцям повернуть гроші за субсидії. Як отримати свою виплату

У 2018 році отримувачі субсидій зможуть отримати від держави «премії» за енергоефективність. Наші журналісти розбиралися, що для цього потрібно і як отримати гроші готівкою, передає Корупція.Інфо.

«Так само, як і в минулому році, під монетизацію (в 2018 році) підпадають зекономлені домогосподарствами 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу», – йдеться в повідомленні Кабміну.

Представник Департаменту соціальної політики КМДА повідомив, що споживачі в 2018 році можуть отримати в середньому 135 гривень за заощаджену електроенергію і близько 700 гривень за економію природного палива.

До 1 вересня 2018 року необхідно подати заяву до місцевого управління соцзахисту. «Премію» за енергоефективність виплатять на підставі цієї заяви через відділення «Укрпошти» або перерахують на банківський рахунок.

Підставою для виплат служать списки осіб, які складаються компаніями-постачальниками електрики і газу. В районні управління ці списки подаються до 1 червня 2018 року. У них і вказуються суми невикористаної держдопомоги.

Про економію ви можете дізнатися з платіжок на електроенергію і газ (якщо вони використовуються для опалення). Ще один варіант – звернутися до компанії-постачальника послуг для отримання дізнатися, скільки ви зекономили за опалювальний сезон.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.