“Не хочу вчити українську!”: Мовний скандал з дружиною Ступки набирає обертів

Український актор Дмитро Ступка прокоментував скандал зі своєю дружиною, телеведучою Поліною Логуновою, яку ЗМІ критикували за нелюбов до мовних квот на телебаченні.

В ефірі програми “Бурчук LIVE” на ObozTV Ступка заявив, що слова Логунової про українську мову “вирвали з контексту”.

“Вона говорила не про те, що не збирається вчити українську мову, а про те, що більшість тих, хто не володіють українською мовою, досить погано ведуть телепередачі. Відчувається, що вони в житті розмовляють російською, а коли їм треба через цей закон говорити українською, вилазить багато суржику і помилок”, – сказав Ступка.

Коментуючи бурхливу реакцію українських ЗМІ і соцмереж на слова телеведучої, актор заявив: “Мені писали, що Поліна з КДБ Білорусі, що мені тільки не писали… Я на це не звертаю уваги”.

Раніше телеведуча Поліна Логунова несхвально відгукувалася про квоти на українську мову на телебаченні. Логунова привела в приклад свою батьківщину Білорусь, де російська мова має статус другої державної, і заявила, що вивчати українську мову не має наміру.

“Мені кажуть: “Так вчи українську”. Знаєте, чому я відповідаю “ні”? Не тому, що я маю щось проти, не тому, що я ледар. Вся справа в тому, що в моїй країні дві мови є державними і одну з них я знаю настільки, що можу, як мені здається, красиво і грамотно говорити в кадрі”, – пояснила Логунова.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.