В Італії викликали до суду батьків, які назвали свою дочку Блю

Дитину назвали Блю (Blu) – італійське написання англійського слова blue (синій) – 18 місяців тому після народження.

Італійський суд виніс рішення про те, що сімейна пара з Мілана повинна змінити ім’я своєї дочки, яку вони назвали Блю. Про це повідомляє The Local, передає Ukr.Media.

Дитину назвали Блю (Blu) – італійське написання англійського слова blue (синій) – 18 місяців тому після народження. Ім’я було внесено в свідоцтво про народження, але батьки все одно отримали виклик до суду, який зобов’язав їх вибрати інше.

«Якщо ми не прийдемо до суду з альтернативою, суддя сам вирішить, як назвати нашу доньку», – розповів батько дівчинки.

Суд виніс своє рішення на підставі указу президента Італії від 2000 року, в якому йдеться про те, що «ім’я дитини повинно відповідати статі».

«Враховуючи те, що це сучасне ім’я, яке походить від англійського слова «синій», і його не можна однозначно віднести до імен жіночої статі, свідоцтво про народження має бути виправлено шляхом внесення іншого жіночого імені, яке батьки можуть запропонувати під час слухань», – зазначається в судовій повістці.

Батьки Блю планують оскаржити це рішення, стверджуючи, що це слово вже використовується як жіноче ім’я не тільки закордоном, але і в Італії. За даними італійської статистичної служби, у 2016 році шість дівчаток назвали ім’ям Блю, в 2015 році – п’ять.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.