Із жовчного міхура чоловіка хірурги дістали 4100 камінців

Індійські лікарі видалили 4100 камінців із жовчного міхура чоловіка, який роками ігнорував гострий біль у животі.

43-літній Йогеш Єл скаржився на нестерпний біль у черевній порожнині, та ні разу не сходив до спеціаліста, аби встановити діагноз. Щоразу, як ставався напад гострого болю, індієць випивав жменю знеболювальних та антацидів (медпрепарати, які знижують кислотність шлунку. – Ред.). Пише видання «Метро».

Та минулого тижня, коли болі повернулися, чоловік врешті дозрів піти до лікарні. Він відвідав клініку Крішни в Нашику, мільйонному місті в штаті Махараштра в Західній Індії. І фахівці УЗД були шоковані, виявивши в жовчному міхурі пацієнта… 4100 камінців.

Лікарі екстрено провели Йогешу лапароскопічну операцію і витягли з нього цілу миску жовчних каменів. Двом медпрацівникам знадобилося дві години, щоби порахувати купу камінців діаметром від 3 до 4 міліметрів кожний.

Аміт Шарад Келі, хірург, який оперував Єла, сказав: «Він потрапив до нас минулого тижня після сильних болів у животі, які терпів протягом двох днів. Ця людина не шукала належного лікування і ковтала болезаспокійливі засоби щоразу, коли відчувала біль. Нам довелося виконати екстрену операцію після тестів, які показали, що у пацієнта багато жовчних каменів».

Йогеш, який управляє магазином обладнання, добре реагує на лікування і буде виписаний додому через кілька днів.

Камені, що утворюються в жовчному міхурі, зазвичай складаються з холестерину і не викликають симптомів, але можуть призвести до інтенсивного болю, якщо блокують жовчний протік.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.