Планета під владою IT: дослідники описали техносвіт 2022 року

Вже до 2022 року 20% всієї людської активності будуть пов’язані з великою сімкою IT-компаній, 20% брендів відмовляться від мобільних додатків, а боти майже замінять спілкування з рідними.

it-news

Про це свідчить дослідження компанії Gartner, передає “Хайтек”.

У велику сімку увійдуть компанії Google, Apple, Facebook і Amazon в США, а також китайські Baidu, Alibaba і Tencent.

До 2019 року 20% компаній перестануть пропонувати додатки як основний засіб маркетингу, тому що не отримали від них того результату, на який розраховували. Додатків стало так багато, що вже неможливо відрізнити якісний від посереднього. Замість цього компанії переорієнтуються на “прогресивні веб-додатки”, які робить Google.

До 2020 року 100 млн споживачів будуть робити покупки в AR. Цифрова інформація про товари буде накладена зверху навколишньої реальності, в повітрі будуть висіти цінники, етикетки та рекламні пропозиції. До 2017 один з кожних п’яти великих брендів буде представлений в AR.

До 2020 року люди стануть частіше спілкуватися з ботами, ніж із ближніми. Це означає, що в 30% випадків спілкування з комп’ютером буде відбуватися без екрану, за допомогою голосу, так, як це вже роблять власники пристроїв Echo компанії Amazon. Такий підхід змінює парадигму надання інформації і вимагає знайти нові, невізуальні способи подачі даних.

Бізнес буде використовувати машинні алгоритми управління персоналом. Такі системи нагадують віртуальних помічників, але застосовують поведінкові та психологічні методики, щоб допомогти співробітникам приймати вірні рішення.

До 2022 року з’являться блокчейн-послуги вартістю щонайменше $10 млрд. Блокчейн дозволить підвищити прозорість та довіру до транзакцій і стане величезною екосистемою, яку будуть використовувати багато інтернет-компаній.

До 2022 року IoT буде економити $1 трильйон на рік. Йдеться, наприклад, про економію електроенергії або підтримку машини в робочому стані завдяки свідченням датчиків, вбудованим в підключені до інформаційної мережі предмети.

Як повідомляв “Обозреватель”, раніше стало відомо, який вигляд будуть мати розумні міста майбутнього.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...