В тернопільському дитсадку малюка не пустили на заняття, бо в нього немає місцевої прописки (фото, відео)

П’ятирічний Ренат Хасан через те, що не зареєстрований у Тернополі, сьогодні зранку не міг зайти до садочка №20, що на бульварі Данила Галицького, 1а.

Вихователі не погодились навіть на день взяти дитину, поки з’ясовуються деталі справи. До обіду Ренат був голодним, пише 20 хвилин.

– Я не маю з ким залишити дитину, бо виховую Рената сама, – розповідає мати хлопчика Анна Хасан. – Зараз ми живемо в родичів, я працюю в Тернополі, отримую мінімальну зарплату, якої навіть у повному розмірі не вистачить, щоб оплатити дитячий садочок разом з харчуванням.

За наказом міського управління освіти № 211, підписаного головною освітянкою міста Ольгою Похиляк, їй потрібно з 1 червня оплатити 1215 грн, оскільки вона не зареєстрована у Тернополі. Місце реєстрації мами – Теребовлянський район. Жінка стверджує, що довідку із місця роботи в Тернополі вона вже приносила до садочка, але її чомусь там не знаходять.

Анна Хасан викликала патрульних та розповіла, що привела дитину як завжди, але вихователь групи, куди ходить Ренат, сказала, що за наказом завідувача дошкільним закладом, там не можуть прийняти дитину, бо мати не зробила додаткову плату, яка передбачена наказом. Методист садочку Зінаїда Левицька, яка зараз є в.о. завідувача, каже, що ніякої довідки їм не давали.

– Ми не пускаємо дитину до садочка, бо мати не оплатила кошти за надання освітніх послуг. Нам сказали, що якщо не оплатять батьки – то платити будуть вихователі. Я своїх грошей давати не буду, – каже Зінаїда Левицька.

Посадовиця каже, що це лише одна дитина, яка не може відвідувати садочок через відсутність прописки. Мовляв, батьки інших дітей заплатили по 1215 грн або принесли довідку з роботи.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.