Чотирьох бухгалтерів Нацполіціі спіймали на розкраданні коштів: Мали нахабність привласнити 12 млн грн.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру чотирьом співробітниками відділу фінансового забезпечення бухгалтерського обліку ГУ Національної поліції в Київській області, які заволоділи державними коштами на суму понад 12 млн грн.

“У ході досудового розслідування встановлено, що співробітниками відділу фінансового забезпечення бухгалтерського обліку ГУ НП в Київській області за підробленими документами відкриті на підставних осіб 23 карткових рахунки для виплати заробітної плати, на які щомісяця в період часу з 2007 по 2016 роки перераховувалися кошти. Таким чином зазначені особи заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 12 млн грн”, – йдеться в повідомленні.

За результатами попереднього розслідування чотирьом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні ними злочинів, передбачених ч. 3 ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

За скоєння вказаних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжних заходів, а також встановлюється коло інших осіб, які можуть бути причетні до скоєння злочину.

Раніше організована злочинна група, до складу якої увійшли посадові особи управління фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку ГУ Нацполіціі в Києві, голова профспілкової організації, командир полку поліції особливого призначення ГУ Нацполіціі в Києві і його заступник, діяла з листопада 2015 року. Маючи доступ до інформації про наявність залишку коштів в касі Головного управління Національної поліції в місті Києві, учасники злочинної групи готували списки і розрахунково-платіжні відомості на преміювання працівників одного з полків поліції особливого призначення. З метою привласнення коштів зловмисники видавали працівникам полку половину нарахованих премій, а решту коштів привласнювали, розподіляючи між собою. Таким чином, за даними прокуратури, з кінця 2015 року по лютий 2017 року учасники програми злочинної групи привласнили майже 6 млн грн.

Нагадаємо, чиновниця і шість медсестер з лікарні “Охматдит” в Києві підозрюються в привласненні лікарських засобів на суму близько восьми млн гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.