Українсько-італійський фільм отримав Приз глядацьких симпатій на міжнародному кінофестивалі (ВІДЕО)

Українсько-італійський фільм «IZI» режисера Андреа Маньяні здобув Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі Lighthouse International Film Festival у Нью-Джерсі.
Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з питань кіно.

 

 

«Lighthouse International Film Festival – міжнародний кінофестиваль, який щорічно демонструє своїм глядачам найкращі ігрові та документальні, короткометражні та повнометражні картини талановитих кінематографістів з усього світу. Кінофільм «ІZI» увійшов до п’ятірки фіналістів найпрестижнішої італійської кінопремії David di Donatello у номінаціях «Найкращий режисер-дебютант» та «Найкращий актор», – ідеться в повідомленні.

Повнометражний фільм «ІZI» – це перша офіційна копродукція України з Італією. Фільм створений за підтримки Держкіно, Міністерства культури Італії та аудіовізуального фонду Фріулі-Венеція-Джулія (Італія). Виробництвом займалися компанії Fresh Production Group (Україна), Bartlebyfilm та Pilgrim Film (Італія).

У фільмі знялися італійські та українські актори Нікола Ночелла, Барбара Буше, Остап Ступка, Вероніка Шостак і Орест Гарда.

Прем’єра фільму відбулася під час конкурсу одного з найбільших міжнародних кінофестивалів світу – в Локарно (Швейцарія), де Ночелла як найкращий актор був нагороджений премією незалежних швейцарських критиків Boccalino d’Oro.

«ІZI» також отримав Гран-прі 35 Annecy Cinema Italien – найбільшого фестивалю італійського кіно за межами Італії, був нагороджений як найкращий дебютний фільм у конкурсі Fabrique du Cinema (премія аналітичного журналу італійської кіноіндустрії) та отримав приз від молодіжного журі на 40-му Фестивалі італійського кіно у Вільрю (Франція).

Загалом, стрічка брала участь у програмах понад півсотні міжнародних кінофестивалів.

За рейтингом найвпливовішої італійської газети La Repubblica, фільм увійшов у TOП-10 найкращих картин 2017 року в Італії.

Драматична комедія «IZI» розповідає про колись вправного гонщика на ім’я Ісідоро, що виграв 17 чемпіонатів на «Формулі-3», а тепер став просто Ізі, мовчазним товстуном у депресії. Але брат просить допомогти перевезти тіло загиблого у нього на виробництві українця до кордону, передати труну кому треба. Змінитися герою вийде непросто і зовсім нелегко. Але все, що не відбувається, виявляється на добре.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.