Освятити місце, де виступали оголені рокери: Мер Франківська влаштував скандал через український гурт (Фото 18+)

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив освятити Палац Потоцьких після виступу українського гурту “Хамерман Знищує Віруси”.

Про це Марцінків повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Музиканти виступали практично оголені, прикритими були лише статеві органи. Їхній виступ відбувся у рамках фестивалю Porto Franko.

Міському голові Івано-Франківську прийшлося не до душі таке видовище, тому він доручив освятити місце проведення концерту.

“Після вчорашнього виступу в палаці Потоцького доручив В.Гайдару освятити місце проведення заходів! Організатори, а це благодійний фонд Шевченка гарантували дотримання моральних норм і християнських цінностей! Ми звісно за проведення заходів, але не таких!
Порадьте, як діяти в таких обставинах, зважаючи на звинуваченні в політичному переслідуванні організаторів?”, – написав Марцінків.
На заяву мера уже відреагував арт-директор фестивалю Ілля Разумейко у коментарях під дописом мера Франківська.

“Шановний пан Марцинків! Нагадаю, що організатором фестивалю PORTO FRANKO є оргкомітет фестивалю, а не фонд Шевченка (він є одним із (найбільшим, але не єдиним) партнерів, разом з облдержадміністрацією та міською радою, австрійським культурним інститутом, литовським посольством, і ще багатьма інституціями, нагадаю). Тому по всім питанням программи, заходів, естетики, тощо, будь—ласка звертайтеся до оргкомітету фестивалю, він несе за це 100% відповідальність.

У нас на фестивалі все прекрасно і з християнськими цінностями, і з ісламськими, і з буддистськими. А те шо ми непогодили нашу программу із інквізиторським відділом міської ради — то проблеми комунікації, довго шукали кабінет інквізиції і не знайшли. Якщо ви хочете цензурувати мистецтво, і притягувати митців до відповідальності за те шо вони роблять на сцені: пропоную Вам направити своїх представників до слєдсвенного комітєту россійської федерації: у них на цій ниві прекрасний досвід, вони з вами поділяться своїми методами”, – написав Разумейко.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.