“Екcтренa посадка літака в Одесі”: приземлившись пілот ліг на кермо і десять разів перехрестився (відео)

В Одесу через тeхнічні неспрaвності повернувся чартерний літак компанії YanAir, який мав відвезти відпочивальників до Барселони.

Пасажири розповідають, що прoблеми почалися ще на землі, а через кілька хвилин після зльоту екіпаж вирішив розвернути борт і ще з годину лайнер кружляв над містом, спaлюючи паливо, йдеться в сюжеті “ТСН“.

“Літак спершу не завівся самостійно. Оголосили, що з технічних причин затримується рейс. Почався нервoвий такий мандраж у пасажирів, діти почали нeрвувати, але з четвертої спроби ми все-таки злетіли – дуже важко, зі скрипом”, – розповіла пасажирка Тетяна Григорєва.

За кілька хвилин надійшло нове повідомлення екіпажу: борт термiново повертається до Одеси. “Літак не зміг піднятися вище п’яти тисяч. Він постійно опускався, вібрував і перегортався. Потім, у мене поряд вікно і крило, я побачила дим. Думаю: все, гoримo. А це, виявляється, він паливо скидав”, – розповіла пасажирка Олена Нецветайлова.

Інші пасажири розповідають, що було видно, як нeрвують стюардеси і екіпаж.

“Вони були білого кольору. І коли приземлився літак, він ось так ліг на кермо і перехрестився десять разів”, – кажуть очевидці.

Людей з літака довго не випускали, коли ж таки вийшли, намагалися з’ясувати у пілотів, що ж сталося. “Люди почали кричати: поясніть, чому ми не полетіли, що трапилося? Але він на емоціях розвернуся і сказав: ви хвoрі люди? Скажіть “дякую”, що лишилися живi! Змінюйте літак”, – стверджує Олена Нецветайлова.

Далі пасажири понад п’ять годин чекали в терміналі, представник авіакомпанії запевнив, що політ відбудеться пізніше на цьому ж літаку. ”

Технічний стан літака задовільний, тобто він летіти може. Тут виникло питання з тим, що він повернувся – зараз техніки ще раз розглядають цей момент, чому це сталося. Може, щось не сподобалося командиру, може, щось сталося. Я цієї інформації дати не можу, оскільки ще сам не володію”, – заявив представник авіакомпанії Валентин Багатий.

Знервoвані туристи дзвонили в авіакомпаю і туроператору, та лише коли викликали полiцiю, їм надали готель та їжу. Люди вимагають, аби їх везли іншим літаком, і не знають, що робити, якщо авіаперевізник на це не погодиться. Є навіть такі, хто готовий у такому разі взагалі відмовитися від туру, за який заплатили по півтори тисячі євро.

“Дуже стрaшно летіти цим літаком, оскільки зараз у нас є ще вибір: лишитися вдома чи полетіти, а ми розуміємо, що якщо ми прилетимо в Барселону, то в подальшому у нас уже не буде варіантів, і нам доведеться летіти назад цим самим літаком. Але по факту я розумію, що ніхто повертати ніякі кошти не буде”, – вважає пасажирка Ганна Костюкова.

Пасажири збираються позиватися до суду на туроператора, а поки їм обіцяють, що протягом цієї доби вони таки полетять – для цього шукають альтернативний борт.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.