“Калитчина земля”: хто з міністрів володіє найбільшими земельними угіддями (Інфографіка)

Верховна Рада минулого місяця продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського значення ще на один рік. Однак, як свідчать електронні декларації високопосадовців та чиновників, окремі з них вже можуть похвалитись чималими угіддями.

zemlya-300x246

До розмірів угідь Калитки – персонажа Івана Карпенка-Карого – українські міністри наразі не дотягують, хоча теж встигли придбати чимало.

Головним “латифундистом” в уряді є міністр юстиції Павло Петренко – дві земельні ділянки загальною площею 30497 квадратних метрів в Обухівському та Вишгородському районі Київської області.

На другому місці – голова уряду Володимир Гройсман – чотири ділянки на Вінниччині загальною площею понад 9 тисяч квадратних метрів. А замикає трійку перший заступник Гройсмана Степан Кубів – 9 земельних ділянок (одна на Київщині, решта – у Львівській області) площею понад 7 тисяч кв.м.

Також земельні ділянки загальною площею понад 1 000 квадратних метрів задекларували міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, віце-прем’єр Геннадій Зубко, міністр інформаційної політики Юрій Стець, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, а також очільники Мінмолоді і спорту Ігор Жданов та Міносвіти і науки Лілія Гриневич.

zemlya2

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...