В Україні знайшли замок ”казкової феї” – це неймовірно (фото)

Якщо їхати до Скали з боку Кам’янця-Подільського, то праворуч від дороги, одразу за велетенським камнеоломом можна побачити палац з баштами, башточками, шпилями та шпиликами, купою балконів й іншими архітектурними витребеньками, що ніби вийшов із якогось діснеївського мультику. Попри переобтяження “надмірностями”, об’єкт покрито по-простому – банальною металочерепицею, якою у сусідній Польщі, наприклад, тамтешні селяни криють корівники, свинарники й інші корисні господарські споруди.

77269113-e1478189888639

Окрім самого палацу, видно, що поруч планували звести щось a la Версаль. Ліворуч від чуда архітектури видно вже порослу кущами довжелезну терасу з арочками та східцями, а також – величезну яму. Очевидно, тут планували чи то басейн, чи то декоративний ставок.

Що ж до інтер’єрів цього дива, то автору про них нічого достеменно невідомо. Прохід до “замку казкової феї” заступила недовстановлена башточка. Є підозра, що там все не менш химерно, ніж ззовні.

Праворуч, упритул до помпезного творіння селищного генія (не поруч, а саме упритул, стіна до стіни) доліпилася облицьована кахельною плиткою безлика двоповерхівка, у якій кожен упізнає типове радянське “заводоуправлєніє” пересічного провінційного підприємства. Що то за підприємство, з’ясувати не вдалося. На місці таблички виднів лише порожній прямокутник. Запитати когось теж не вийшло – у межах видимості не було жодної живої душі, крім облізлого рудого кота, який грівся на сонечку.

Нажаль, але Дмитру поспілкуватись з місцевими людьми тоді не вдалось, а от нам пощастило поспілкуватись з скалачанами. Як повідомляють самі мешканці Скали-Подільської, цей розкішний палац може належати керівнику і власнику місцевого кар’єру Гнідому Василю Олексійовичу, колишньому депутату райради від “Партії регіонів”, який є тестем першого заступника голови Борщівської райдержадміністрації Шашкіна Володимира Анатолійовича. Ось так наші багатії тягнуться до чогось величного та прекрасного, створюючи щось дуже грандіозне і трішки безглузде, чим не тільки дивують звичайний люд, а й викликають посмішку…

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...