На Дніпропетровщині негода вбила людину: наступив на обірвані дроти (відео)

Потужна стихія, що розбушувалася над Україною, – сильні зливи та шквали – наробили українцям біди. Як мінімум одна людина загинула, а десятки відрізаних великою водою надзвичайники евакуювали гумовими човнами. А крім того, знеструмлені населені пункти, річки повиходили з берегів, затоплені обійстя, вода стоїть у підвальних приміщеннях і помешканнях людей, підтоплені установи, поламані дерева падали на проїжджі частини та на автомобілі…

Чи не найбільш критична ситуація сьогодні спостерігалася у Чернігові. Місто фактично пішло під воду: люди вулицями пересуваються човнами, а дощ і далі ллє. На вулицях людям води по пояс, а тварини змушені пливти. Йдеться у сюжеті «ТСН.19:30».

Надзвичайники евакуювали 16 осіб, троє із них потребували меддопомоги. Уся техніка регіонального ДСНС кинута на усунення наслідків негоди, та машин із помпами для качання води надто мало. І не відомо, кого рятувати в першу чергу: жителів багатоповерхівок, у підвалах яких стоїть вода і підмиває будинки, чи людське житло в приватному секторі, де пливе буквально все на подвір’ях. Станом на вечір дві вулиці у місті все ще лишаються затопленими.

В Львівській області найбільше дісталося від негоди селу Зарічне Стрийського району: рівень води в річці, що протікає населеним пунктом, катастрофічно піднявся, усе затопило. Підтоплено 20 підвалів, з десяток присадибних ділянок і близько 50 криниць.

Дніпропетровську область останні дві доби атакували блискавиці, злива і шквальний вітер. Перша жертва, чиє життя забрала непогода, – в цьому регіоні. Чоловік на узбіччі наступив на обірвані оголені проводи і загинув. Знеструмленими на Дніпропетровщині виявилися більше ніж 200 населених пунктів. Стихія повалила сотні дерев, що перегороджували автодороги, рвали ЛЕП, били шибки та проломлювали дахи будинків. Найбільше потерпів від примх погоди Нікополь.

В Івано-Франківській області сильні дощі підтопили без малого 200 житлових будинків і понад тисячу присадибних ділянок. Річки повиходили з берегів, пошкоджено вісім мостів та автошляхи. Рятувальники помпами відкачують воду з підвалів будинків.

В жодній із потерпілих областей каналізаційні системи як слід не справляються із водою, що хлинула з неба.

Синоптики тим часам радять українцям бути готовими до нового удару стихії: кажуть, у неділю грози досягнуть тих регіонів, де до того було сухо і тепло. Відступати з українських теренів наразі негода і не думає.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.