На Сумщині виявили закопаними тіла трьох людей з вогнепальними пораненнями: Жорстоке потрійне вбивство

У Сумській області застрелили трьох мешканців Запорізької області, які перевозили в Росію запчастини до сільськогосподарської техніки, передає Корупція.Інфо

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, розповівши деталі спецоперації, в ході якої було затримано підозрюваних.

“У Краснопільському районі Сумської області 2 липня 2018 року виявлено покинуті автомобілі Renault Trafic та Volkswagen LT, в салоні яких були сліди крові, а поблизу знайдено 11 стріляних гільз. Під час огляду транспортних засобів вилучено документи, що належать трьом жителям Запорізької області. Водночас у озері неподалік с. Лозове Краснопільського району виявлено велику кількість чоловічого одягу, у тому числі з кульовими отворами та слідами крові, взуття та документи, які мають відношення до трьох вищезазначених осіб”, – написала Сарган.

Прокуратура і Національна поліція почали спецоперацію, щоб встановити обставини.

“Як з’ясувалося в ході слідства, троє жителів Запорізької області, 1982, 1984 і 1978 року народження, того дня планували перевезти поза пунктом пропуску в Краснопільському районі на територію Російської Федерації запчастин до сільськогосподарської техніки. З 2 липня 2018 року на зв’язок із родичами вони не виходили”, – зазначила вона.

В результаті, 3 липня було затримано 41-річного жителя смт. Краснопілля та 36-річного сумчанина. Правоохоронці зібрали докази в їх причетності до зникнення людей і заволодіння їх майном.

“Під час невідкладного обшуку в автомобілях “УАЗ 452Д” та “Аudi 100″, які належать затриманим, виявлено 3 золотих та 1 срібний ланцюжки, пусті та повні пляшки з-під оцту, гільзи та кулі різного калібру. Окрім того, в одному транспортному засобі розбиті два бокові та лобове скло, у салоні – чисельні потьоки та нашарування крові. Родичі жителів Запорізької області підтвердили, що вилучені ювелірні вироби належать зниклим”, – додала Сарган.

У будинку одного із знайомих затриманого також знайшли запасні частини до транспорту, які, імовірно, перевозили чоловіки. Зниклих шукали близько 100 осіб. 4 липня було знайдено 4 мобільні телефони чоловіків, а пізніше близько Краснопілля виявилися три трупи з вогнепальними пораненнями. Вони були закопані в поле з соняшником.

“Затриманим вже готується повідомлення про підозру за п.1, 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство трьох осіб з корисливих мотивів) КК України. До обрання запобіжного заходу вони перебуватимуть в ізоляторі тимчасового тримання. Прокуратура наполягатиме на їх триманні під вартою. Разом з тим, встановлюються інші особи, які також можуть бути причетні до вбивства. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна”, – резюмувала Сарган.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.