Під Дніпром знайшли мільйони подрібнених гривень у мішках. Відео

Гроші в мішках знайшли у полях неподалік Дніпра. Про таку знахідку повідомили поліцію люди, що проходили повз посадку, пише ТСН.

Кореспонденти застали вантажників, що згрібали порізані купюри у мішки. У килимі з грошей видніються штампи комерційних банків та НБУ і дата – червень 2018 року.

Усі купюри дрібно порізані, проте видно, що це банкноти по 50, 20, 10 та одній гривні.

НБУ заявив, що вивчає ситуацію та всі обставини. Банк оприлюднив відео, як відбувається утилізація гривень. На відео можна побачити, що банкноти дрібнять на менші частки, ніж були виявлені у мішках.

“Знищення банкнот відбувається повністю в автоматичному режимі у регіональних підрозділах Національного банку та Центральному сховищі (м. Київ). Банкноти ріжуться на дрібні частини, здрібнена маса збирається у мішки або подається у спеціальний прес, який робить із здрібненої маси брикети. Відновити порізану банкноту неможливо. Після цього здрібнена маса утилізується на спеціалізованих сміттєвих полігонах твердих промислових відходів компаніями, з якими у Національного банку укладені відповідні договори. З огляду на ситуацію, що сталася, Національний банк зробив відповідний запит до компанії, яка здійснює утилізацію відповідно до договору, для з’ясування обставин події. У випадку виявлення порушень умов договору, Національний банк вживатиме адекватних заходів”, – йдеться у заяві регулятора.

Поліція Дніпропетровської області у знахідці не бачить складу злoчину.

“Кримінального складу злочину поліція не вбачає. Але працюють слідчі та відпрацьовують версії, як ці гроші, а точніше те, що від них залишилось, могли потрапити в те місце”, – повідомили у поліції.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.