Буде жорстко: у МВС оприлюднили концепцію розширення повноважень поліції

У Міністерстві внутрішніх справ України і Нацполіції України підготували остаточну концепцію 14 жорстких законодавчих змін щодо розширення повноважень правоохоронців, формальним приводом для яких стало вбивство двох патрульних поліцейських, що сталося 25 вересня в Дніпрі.

Khatia Dekanoidze, the head of the National Police of Ukraine,
Khatia Dekanoidze, the head of the National Police of Ukraine,

Про це повідомляє ZN.UA із посиланням на відповідний документ.

Так, запропоновані правки стосуються Кодексу адміністративних правопорушень (КУпАП), а також законів “Про дорожній рух” та “Про Національну поліцію”.

Зазначається, що деякі з раніше вже озвучуваних пропозицій, які потрапили в документ, правозахисники вважають неприйнятними.

Зокрема, концепція пропонує внести до КУпАП зміни, які посилять відповідальність за втечу з місця ДТП, збільшать терміни адміністративного затримання осіб, які вчинили адміністративне правопорушення (не більше 24 годин), удосконалення тимчасового затримання транспортних засобів, а крім того – скасування норми щодо наявності двох свідків при здійсненні поліцейськими огляду водія на стан алкогольного або наркотичного сп’яніння.

Також підготовлені в МВС зміни до закону України “Про дорожній рух” встановлять обов’язок водіїв передавати, а не пред’являти, правоохоронцям документи на перевірку, а також заборонять їм виходити з автомобіля без дозволу поліцейського.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...