В окупованому Кримі різко зникає рослинність. Фото з космосу до та після

Зниження відповідного індексу склало 23% за останні два роки.

У північній, центральній та східній частинах анексованого Росією Криму зафіксоване суттєве зменшення рослинності. Про це свідчать знімки з космосу.

“Недбале ставлення окупаційної влади Російської Федерації до унікального природного середовища у північній, центральній та східній частинах Автономної Республіки Крим може призвести до масового вимирання рослинного і тваринного світу, ерозії ґрунту, унеможливлення ведення традиційного сільського господарства, руйнації заповідних ландшафтів, пожеж в екосистемах та екологічної катастрофи на півострові”, – наголошують в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Червень 2016

Протягом останніх двох років, за даними дистанційного зондування, індекс NDVI, який застосовується для кількісної оцінки рослинного покриву, в деяких частинах АР Крим знизився до найнижчої позначки 0,3. Загалом у червні 2018 року порівняно з аналогічним періодом 2016-го зниження значення загального індексу NDVI на території півострова склало – 23%. Загальне зниження кількості опадів 2018-го (порівняно з попередніми роками) також негативно вплинуло на стан рослинності на півострові.
“Дії РФ у цьому контексті свідчать про те, що держава-окупант не зацікавлена в розвитку АР Крим з його природним потенціалом, а її безвідповідальність призводить до невідворотної шкоди навколишньому середовищу та збитків для цивільного населення, що проживає на цій території”, – наголосили в МінТОТ.

Червень 2018

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...