У США висунули звинувачення 12 співробітникам російського ГРУ

Велике журі присяжних у США висунуло звинувачення в хакерських атаках 12 співробітникам російського Головного розвідувального управління. Мова йде про злочинну діяльність під час виборів президента США. Обвинувальний акт, підписаний спецпрокурором Робертом Мюллером, опубліковано за три дні до зустрічі Трампа та Путіна.

Про висунуте звинувачення повідомив замгенпрокурора США Род Розенстайн, пише Reuters. Російські військові розвідники звинувачуються в кібератаках на штаб демократів з метою крадіжки документів та їх подальшого оприлюднення. Як виявило слідство, за публікаціями документів від імені хакерів з ніками DC Leaks та Guccifer 2.0 насправді стояла група геерушників. У прес-релізі Мін’юсту США названо їхні прізвища: Віктор Нетикшо, Борис Антонов, Дмитро Бадін, Іван Єрмаков, Олексій Лукашов, Сергій Моргачов, Микола Козачок, Павло Єршов, Артем Малишев, Олександр Осадчук, Олексій Потьомкін і Анатолій Ковальов.


Також Розенстайн додав, що президент Трамп обізнаний з ходом розслідування.

Раніше розвідка США виявила докази того, що в ході президентської кампанії в 2016 році за підтримки Росії були здійснені приховані хакерські атаки на американські сайти. Також Міністерство фінансів США запровадило санкції проти російської «фабрики тролів».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...