Чи стануть автомобілі в Україні доступнішими

Експерти вважають, що вартість бензинових і дизельних авто навряд чи зменшитися, однак автомобілі можуть стати доступнішими за рахунок зниження ставок кредитування банками

6684_11847_6ab91e92

Як повідомляє Сегодня, вартість автомобілів досить непрогнозована річ, проте також багато що залежатиме домовленостей імпортерів з виробниками.

«Вартість автомобілів – це непрогнозована річ. Все залежить від того, як імпортери домовляться з виробниками. Ми прекрасно розуміємо, що виробники на великих ринках не хочуть втрачати позицій, і готові продавати машини практично за собівартістю. Це, наприклад, в РФ і США. В Україні і так позиція виробників досить зважена. Наприклад, в автосалонах Парижа бренди автомобілів дорожчі, ніж в Києві», – заявив генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олег Назаренко.

На підтримані автомобілі на паливі залишаться ті ж пільгові ставки акцизів, які введені в Україні з 1 січня в 2016 року. Важливо відзначити, що 2017 – останній рік дії екостандарту Євро-5, поки можна імпортувати автомобілі віком до п’яти років. З 2018 року в Україні набуде чинності стандарт Євро-6, тоді в Україні можна буде ввозити тільки автомобілі не старше 2-3 років, які коштують дорожче.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...