На Сумщині батько жорстоко побив 4-річну дочку, бо та не хотіла їсти: дитина померла

В одному з сіл Білопільського району батьки сильно побили дитину за відмову їсти на вечерю картоплю з хлібом. Дівчинка померла, захлинувшись блювотними масами.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

Про смерть дитини у сім’ї місцевих жителів ще до приїзду швидкої в поліцію, близько 22 години, повідомили самі медики. Прибувши за викликом, поліцейські побачили на дивані малолітню дівчинку без ознак життя. Увагу правоохоронців привернули синці на її обличчі. Поруч були батьки. На питання правоохоронців, чоловік пояснив, що дитині ввечері стало погано і він поклав її спати. Коли ж через деякий час підійшов до ліжка – побачив дочку вже мертвою.

«У нас виникли певні підозри щодо щирості у своїх свідченнях як матері, так і батька померлої. Поліцейські ставити їм питання – і через годину вони зізналися. Розповіли, що незадовго до смерті дитину побили. Привід, через який побили», розповідає начальник Білопільського відділу поліції.

За його словами, дитину били, бо вона відмовилася їсти картоплю з хлібом. Батько кілька разів вдарив дочку по голові, спочатку пластиковою пляшкою з водою, а потім і рукою. Мати також доклала свою руку до «виховання». А далі дитину дійсно поклали спати і пішли у справах». Експерти, які оглядали дівчинку, кажуть: померла, захлинулася блювотними масами. Ймовірно, їй було погано, а поруч не було нікого, хто б вчасно надав допомогу. Встановлено, що крім померлої дитини в сім’ї є ще двоє: старша дівчинка і хлопчик. У свій час всі діти по вирішенню соціальних служб були передані в інтернат, бо умови, в яких вони росли, були визнані як незадовільні. І тільки в травні цього року двох дівчаток батькам на деякий час дозволили взяти додому.

За даним фактом поліції почали кримінальне провадження за ст. 121 ч. 1 «Умисне тяжке тілесне ушкодження» і ч. 3 ст. 135 «Залишення в небезпеці».

Чоловікові оголошено про підозру, зараз перебуває під вартою. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.