Отруїлись понад 90 осіб: Директор дитячого табору на Донеччині розповів про причини масового отруєння

Причиною масового отруєння дітей в таборі на Донеччині могла стати неякісна вода. Про це розповів директор оздоровчого комплексу “Яструбок” Олег Шевченко.

За його словами, НП, в результаті якої була госпіталізована 91 людина, відбулося в таборі “Орлятко”, який “Яструбок” в нинішньому році вперше взяв в оренду.

“З Держпродпотребслужби ми отримали результати аналізів. Відповідно до даних, продукти харчування, а також аналізи, які були взяті у наших співробітників – в порядку. Бактерії виявив у воді”, – розповів він.

За словами Шевченка, табір “Орлятко” підключений до централізованого водопостачання. Ймовірно, вважає директор, стався порив, внаслідок чого бактерії потрапила в трубопровід.

Керівник табору зазначив, що до цього ніяких проблем з водою не виникало. До того ж якість води раз в тиждень перевіряється профільними службами. Також вода перевірялася, перед відкриттям табору на початку червня.

Шевченко зазначив, що незадовго до НП в таборі протягом 21 дня відпочивала перша група дітей і ніяких скарг на погіршення здоров’я ні від кого не надходило.

Відзначимо, що недалеко від табору “Орлятко” знаходиться турбаза “Сосонки”, яка як і табір підключена до централізованої системи водопостачання, однак на турбазі ніхто не постраждав. “Чому так, я не знаю. Але про те, що хтось влаштував нам диверсію, я говорити не можу”, – підкреслив Олег Шевченко.

На сьогоднішній день в медустановах Донецької області перебуває на лікуванні 61 дитина. Кримінальне провадження відкрито за ст. 325 ч. 1 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Санкція передбачає до трьох років обмеження волі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.