“Закінчилося пальне”: з’явились подробиці аварiйної посадки українського літака в Єгипті

Після вимушеної посадки українського літака Ан-26 UP- AN611 в Єгипті в аеропорту Ель-Аламейн, в компанії “БК ВІВА Інжект”, якій належить літак, зв’язалися з членами екіпажу.

Як повідомили сайту “Сегодня” в компанії, всі члени екіпажу і ті, хто перебував на борту, живі і здорові, у командира кілька подряпин.

“Їх нагодували, і вони зараз відпочивають на одній з військових баз Єгипту. Вже готуємо трансфери для їх повернення додому і постійно підтримуємо зв’язок. Борт, всі члени екіпажу і треті особи застраховані”, – повідомили в компанії.

За їхніми даними, літак мав зробити дозаправлення в аеропорту Ель-Аламейна, але сів у 48 кілометрах від посадкової смуги. Літак в абсолютно технічно справному стані, тому що не виконав би шестигодинний переліт.

“Зробили вимушену посадку, тому що закінчилося пальне, командир екіпажу прийняв рішення летіти в пункт дозаправки, незважаючи на те, що члени екіпажу рекомендували йому здійснити посадку на запасний аеродром. На борту всі рішення приймає командир повітряного судна. Також важливим фактором виявився зустрічний вітер, який і зіграв роль в цьому інциденті. Зараз призначать комісію, яка і встановить причини вимушеної посадки”, – резюмували в компанії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.