Глава МВС Італії назвав окупацію Криму законною, а Революцію гідності в Україні «псевдореволюцією»

Італійський міністр виступає за скасування санкцій проти РФ.

Віце-прем’єр-міністр і міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні назвав окупацію Криму Російською Федерацією у 2014 році законною, а Революцію гідності в Україні «псевдореволюцією».

Про це він заявив в інтерв’ю американському виданню The Washington Post. Зокрема, його запитали, чому він виступає за скасування санкцій стосовно Росії. «Тому що вони не довели, що стали корисними, і відповідно до отриманої інформації, вони наносять шкоду італійському експорту», – наголосив Сальвіні.

Також італійський міністр стверджує, що в Криму у 2014 році відбувся «референдум». На уточнююче запитання, що то був фальшивий референдум, Сальвіні відповів, що це точка зору журналіста.

“Відбувся референдум, і 90% людей проголосували за повернення Криму до Російської Федерації», – переконаний Сальвіні. При цьому на допитливіть кореспондента видання, що то був за «референдум», коли на півострові були російські солдати, міністр запропонував порівняти його з революцією в Україні.

«Порівняйте його з фальшивою революцією в Україні, яка була «псевдореволюцією», профінансованою закордонними країнами – схожою з революціями під час «Арабської весни»… Існують певні історично російські зони з російською культурою і традиціями, які законно належать Російській Федерації», – сказав італійський міністр.

The Washingtom Post зазначає, що спробувало знайти докази для підтвердження слів Сальвіні щодо порівняння Революції гідності в Україні з революціями в деяких арабських країнах, але не виявило їх. Видання заауважує, що така інформація широко поширювалася лише після того, як російські ЗМІ її публікували.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.