Протягом 7 років дівчина ховалася під макіяжем через рідкісне зaxвopювaння шкіри

Коли Марія вперше помітила білу пляму на своєму пальці, воно мало її турбувало, та й мати запевнила в той час, що нічого страшного в цьому немає.

Однак протягом наступних кількох років білих плям на її шкірі ставало все більше і, до її жаху, вони починали розростатися.

Лікарі діагностували у Марії вітіліго, яке викликає припинення вироблення пігменту і призводить до появи плям.

Як і в випадку Марії, вітіліго починає проявлятися в ранньому підлітковому віці і може викликати серйозні проблеми з довірою оточуючих людей, які лякаються такої зміни в кольорі шкіри.

Незважаючи на те, що це відносно поширене явище, різкі колірні відмінності шкіри і відсутність лікування ускладнюють можливість якось приховати або впоратися з цим у зовнішньому вигляді людини.

Коли плями почали з’являтися на обличчі дівчинки, мати Марії відвела її до лікаря і саме тоді нарешті був поставлений офіційний діагноз.

Спочатку вона з полегшенням дізналася, що відбувається з її шкірою. Однак, коли плями почали ставати більш помітними, вона стала більше турбуватися і почався тривалий щоденний процес нанесення приховує макіяжу.

Їй було всього 13 років, але вона вважала за краще бути єдиною дівчиною в класі, яка наносила постійно макіяж, ніж відчувати на собі грубі погляди і відповідати на незручні запитання.

Макіяж став частиною її повсякденного зовнішності. Вирушаючи чи за покупками в магазин або, щоб провести ніч в будинку подруги, вона ніколи не з’являлася без свого макіяжу.

Їй доводилося не змивати свій грим, навіть коли вона лягала спати в гостях, щоб вранці встати і нікого не налякати своїм справжнім видом.

Постійно боячись, що при обіймах хтось може зіпсувати макіяж, Марія почала поступово віддалятися від своїх однолітків в школі.

Коли вона пішла в університет, все змінилося.

Вивчаючи кримінальне правосуддя, Марія виявила, що нові друзі допомогли їй набути впевненості у власній зовнішності.

«Вони всі говорили, що мені взагалі не потрібно наносити макіяж».

І ось, дівчина прийшла на телешоу «Невже я так потворна для любові?» Завдяки якому люди, які страждають захворюваннями, які відбиваються на зовнішності, долають труднощі в світі пошуку і побудови відносин.

Там вона вперше зняла свій макіяж і показала світу себе справжню. Зробивши це, вона зробила величезний крок вперед.

Майже всі її обличчя тепер блідо-біле. «Чесно кажучи» — засміялася вона — «я навіть не можу згадати, як виглядало моє обличчя до цього захворювання. Це було так давно».

І хоча вона все ще трохи соромиться, вона вже готова до того, щоб показувати своє справжнє обличчя, і сподівається, що інші люди з подібним зaxворюванням будуть відчувати те ж саме.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.