Олександр Усик переміг росіянина і став абсолютним чемпіоном світу з боксу

Український боксер Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассієва у московському спорткомплексі «Олімпійський».

Олександр став абсолютним чемпіоном світу, завоювавши пояси WBC, WBO, WBA, IBF, The Ring, Трофей Мохаммеда Алі та 10 млн доларів призових, повідомляє Укрінформ.

12-раундовий бій пройшов за тотальної переваги українського боксера, якому усі троє суддів віддали перевагу за очками.

Цей фінальний поєдинок Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS) мав выдбутися 11 травня у Джидді (Саудівська Аравія), але через травму Усика був перенесений на пізніший термін. Нові торги на проведення бою 21 липня виграла російська сторона, тому наш боксер змушений проводити поєдинок «на рингу» суперника. До речі, на попередніх стадіях суперсерії Олександр також боксував у гостях. В 1/4 фіналу він нокаутував представника Німеччини Марко Гука у Берліні, а у півфіналі за очками здолав у Ризі латиша Майріса Брієдіса.

Уродженець столиці Північної Осетії Владикавказа Гассієв, нагадаємо, у чвертьфіналі WBSS нокаутував поляка Кшиштофа Влодарчика, а в 1/2-й достроково переміг іспанця Юньєра Дортікоса.

Усього за профі-кар’єру на рахунку 31-річного Усика 15 перемог (11 – нокаутом), 24-річний Гассієв має 26 перемог (19 – нокаутом) і тепер 1 поразку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.