«Відбили селезінку, змушували копати яму»: солдат розповів про знущання у військовій частині на Львівщині

Керівництво військової частини А2943, що у Львівській області, систематично знущалось над бійцями та вимагало хабарі.

Про це солдат військової частини В’ячеслав Явний, якому під час навчальних занять старшина відбив селезінку, розповів видання «Обозреватель».

«Мене вивозили до лісу й змушували копати яму два на два метри», – розповів Явний виданню.

Зараз солдат перебуває у лікарні, йому провели операцію з видалення селезінки. «Мене перевели з реанімації у звичайну палату, але ще почуваюся погано», – зазначив боєць.

Інші військові, які поспілкувалися з журналістами на умовах анонімності, розповіли, що командування частини намагалося зам’яти цю історію, але військовослужбовці написали рапорти, заяви до поліції, служби ВСП, а також до військової прокуратури.

Солдати стверджують, що крім знущань, військове керівництво вимагало й хабарі.

Так, одного солдата нібито посадили на гауптвахту і залякали батьків, що взагалі посадять у в’язницю. «Батьки були змушені перерахувати з РФ 800 євро», – повідомив військовий. Солдати кажуть, що за будь-яку помилку з них вимагали гроші.

«Боєць проштрафився, запізнився на службу, прийшов з перегаром – потрібно платити або будуть неприємності. Могли вимагати по 3-4 тисячі гривень на місяць», – розповіли військові. Сам В’ячеслав Явний також повідомив, що у нього за поїздку до Києва до дружини вимагали гроші.

«Дружина захворіла, і мені потрібно було до неї з’їздити. Сказали – плати, тоді відпустимо», – говорить Явний.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.