Скасувати амністування та умовне покарання: Луценко хоче посилити відповідальність за смертельні ДТП

Луценко додав, що у водія Кирила Островського, який збив дівчинку в Києві, взяли аналізи сечі на алкоголь і наркоречовини.

Генпрокурор Юрій Луценко пропонує посилити відповідальність за смертельні ДТП – він вважає, що треба припинити практику амністування та ввести для таких злочинів рік в тюрмі як мінімальний термін. Про це він написав у Facebook. “Статистика по розслідуванню ДТП із смертельними наслідками: за 2017 рік – 1689 обвинувальних актів до суду, за 1 півріччя 2018 – 1031, за 2017 рік засуджено ст. 286 ч.2, 3 – 1324, з них до позбавлення волі – 276, кожна п’ята особа. Аналіз причин показує, що умовні терміни в основному виносяться судом при згоді потерпілої сторони. Для посилення покарання вважаю доцільним ввести для таких злочинів рік в тюрмі як мінімальний термін, без права умовного покарання.

Також було б правильно припинити практику амністування за смертельні ДТП”, – написав він. Він також розповів, що справу про київське ДТП, в якій загинула дитина, взяв на особистий контроль.

“Водія затримано, взяли аналізи сечі на алкоголь і наркоречовини. Для повноти аналізів подали в суд клопотання на примусовий відбір крові та волосся. Прокурори готують звернення до суду про арешт водія без права застави. Харківська обвинувачена – в судовому процесі і під арештом з жовтня минулого року”, – написав Луценко. Як відомо, у центрі Києва, на бульварі Лесі Українки, пізно увечері 24 липня відбулася чергова смертельна ДТП. 23-річний водій елітного позашляховика Hummer збив восьмирічну дитину прямо посеред пішохідного переходу.

Він тягнув тіло дівчинки по дорозі 50 метрів, а потім намагався втекти. Перевірка особистості встановила, що ним виявився колишній боксер, а нині ― підприємець, що займається випічкою низькокалорійних солодощів, Кирило Островський.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.