Вже з осені: в Україні зібралися підвищити зарплати, дізнайтесь кому і на скільки

Міністерство оборони України вирішило підвищити зарплати військовослужбовцям з 1 жовтня 2018 року, але для цього потрібно виділення додаткових 4,5 мільярда гривень з бюджету.

“З метою збереження кадрового потенціалу та залучення на військову службу в Міністерстві оборони опрацьовується питання щодо збільшення з 1 жовтня 2018 року мінімального грошового забезпечення: рядовому складу – до 9 тис. грн, офіцерському складу – до 15,3 тис. грн”, – повідомили Ukrainian Miitary Pages.

“При таких умовах, для виплати грошового забезпечення в другому півріччі 2018 роки потрібен додатковий фінансовий ресурс в сумі 4,5 млрд.грн., Що необхідно врахувати під час доопрацювання показників витрат держбюджету на 2018 рік”, – пояснили в Міноборони.

Як повідомлялося раніше, найближчим часом мінімальна зарплата в Україні може бути збільшена до 5 тис. грн.

Як заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, збільшення мінімалки буде сприяти нормалізації ситуації на ринку праці.

“Мінімальну зарплату уряд має підняти”, – заявив Рева.

За словами міністра, мінімальна зарплата має бути стимулом для людини йти працювати. “Сьогодні менше, ніж за 8-9 тис. людина не погодиться працювати ніде, а мінімалка – 3,7 тис. грн”, – додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.