Ватники в екстазі: Туреччина прийняла пором “Варяг” з Криму, незважаючи на санкції

Туреччина приймає прямий пором з окупованого Севастополя, незважаючи на офіційне невизнання анексії Криму. Про це заявили в Держдумі РФ, передають Патріоти України.

img-20151212160931-192

Зокрема, за словами депутата Держдуми від окупованого Криму Руслана Бальбека, пором Варяг у листопаді “здійснив перший рейс безпосередньо з Севастополя в Зонгулдак”. Як пише Бальбек у своєму Facebook, незважаючи на те, що Туреччина не визнає Крим російським, в турецькому порту прийняли Варяга з документами, оформленими в Криму.

– Що ж це, як не прорив у санкційній блокаді?, — написав депутат.

За його словами, до цього місяця пором виходив із Севастополя, йшов у Новоросійськ для оформлення суднових документів, і тільки потім відправлявся в турецький порт, бо в Туреччині не приймали документацію, заповнену в Криму.

До слова, 1 листопада Приморський районний суд Одеси заочно заарештував російський пором Варяг, який під прапором Панами здійснює рейси між окупованим Кримом і Туреччиною. Ухвалу опубліковано на сайті Держреєстру судових рішень.

За даними суду, Варяг, яким керує зареєстрована в Санкт-Петербурзі компанія, в 2015 році здійснив 18 рейсів між Севастополем і портом Зонгулдак. За рішенням суду у разі в’їзду на підконтрольні Україні території судно разом із командою заарештують.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...