Аномальна спека в Італії: червоний рівень небезпеки оголошено в 18 містах країни

Попередження Міністерства охорони здоров’я особливо стосується населених пунктів, розташованих в центрально-північних областях. Високі температури протримаються цілий тиждень, спека не спаде навіть вночі.

Рекордно високі температури накриють переважно всі регіони Італії. Згідно з даними італійського міністерства охорони здоров’я, червоний (найвищий) рівень небезпеки сьогодні-завтра буде встановлений в 18 найбільших містах країни – Больцано, Болонья, Кампобассо, Флоренція, Генуя, Перуджа, Пескара, Рієті, Брешія, Фрозіноне, Латіна, Мілан, Рим, Турін, Трієст, Венеція, Верона і Вітербо.

Це небезпечно навіть для абсолютно здорових людей, але особливо негативно аномальна спека впливає на організм людей похилого віку і дітей.

На думку метеорологів, спека в Італії триватиме, принаймні, ще цілий тиждень, спокою від високих температур не буде навіть вночі.

Щоб охолодитися італійці активно використовують кондиціонери і вентилятори: в останні дні споживання електроенергії досягло нового рекордного показника в цьому році – 56 400 МВт.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...