Майже 3 млрд злотих переказали з Польщі до дому українські заробітчани за перший квартал

3,4 млрд злотих вислали за перші чотири місяці в рідні країни іноземці, що працюють у Польщі. Як повідомляє tvn24bis.pl, ця сума більша на 700 млн злотих, аніж за аналогічний період минулого року.

За даними Національного Банку Польщі, збільшення трансферів в інші країни зафіксовано завдяки короткотерміновим іммігрантам, які стали більше відсилати до дому грошей, і за перший квартал поточного року відправили своїм родинам 3 млрд злотих, проти 2,5 млрд роком раніше.

Традиційно, лідером у фінансовій активності залишаються українці. Перекази в Україну за перший квартал цього року склали 2,9 млрд злотих, що становить понад 86% від усіх трансферів. Роком раніше, за такий самий період працівники з України відправили в рідний край на півмільярда менше — 2,4 млрд злотих. Що ж стосується поляків, які подалися за копійчиною в інші країни, то вони за цей самий період прислали рідним, які залишилися в Польщі, 3,7 млрд злотих. Тобто в країну від заробітчан надійшло на 300 млн злотих більше, ніж іноземні працівники вислали з країни.

За підрахунками Національного банку Польщі, найбільше до країни над Віслою надійшло грошей від польських гастарбайтерів у Німеччині та Великобританії. До речі, у випадку з поляками, більше грошей до рідної країни відправляють довготермінові мігранти. За перший квартал цього року вони переказали в Польщу суму еквівалентну 2,8 млрд злотих, що становить 76% від загальної суми.

Натомість короткотермінові заробітчани вислали лише четверту частину від усіх надходжень до Польщі — 800 млн злотих. У порівнянні з минулим роком, то сума надходжень від польських трудових мігрантів зменшилася на 200 млн злотих, здебільшого через менші трансфери від поляків, які працюють у Великобританії.

Найбільше до Польщі надійшло грошових переказів від заробітчан у Німеччині — 1,3 млрд злотих і Великобританії — 800 млн. Загалом з цих двох країн переказали майже 60 відсотків від усієї суми відправлених до Польщі зароблених за кордоном грошей.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.