Настрої у ДНР: завтра-післязавтра в Донецьк в’їдуть українські танки

На сайті так званих “Патріотичних сил Донбасу” з’явилася стаття під назвою “Ті, хто живе серед нас”. У ній прихильниця бойовиків Галина Скворцова визнає, що багато донеччан чекають повернення України. “Патріотичні сили Донбасу” очолює бойовик Олександр Ходаковський.

52044_4

“До Донецька повернулися люди, яких місцеві кличуть “поверненці”. Я, наприклад, рада всім, аби місто жило. Але останнім часом якось одразу відбулося кілька подій, від яких реально стає тривожно і незатишно у власному будинку”, – пише вона.

Скворцова наводить кілька прикладів – діалоги з місцевими жителями.

“Скоро “наші” сюди прийдуть. Я боюся, що ти не зможеш приховати, що була за ДНР і працювала на ДНР. “Доброзичливців” багато, хтось та донесе. У тебе можуть бути дуже великі проблеми. Так що поки не пізно – поїхала б ти від гріха подалі.

Був ще таксист, який, абсолютно не соромлячись у виразах, розповідав, що по секрету йому сказали, що ось уже буквально завтра-післязавтра сюди в’їдуть українські танки та “кінець всій вашій денеерії!” Серед нас живуть люди, які впевнені, що Україна сюди повернеться. Тим паче – чекають цього з нетерпінням. Справедливості заради мушу сказати, що таких небагато, але вони є. І відчувають себе тут абсолютно спокійно. Живуть, працюють, і не бояться висловитися, по суті, незнайомим людям. Тому що виросли тут і знають – донецькі – не гнилі, доносити не стануть. Але це не заважає їм гадити там, де живуть”, – пише Скворцова.

Вона не знає, що робити з тими, хто не підтримує ДНР. Мовляв, через них їй незатишно в Донецьку.

Згідно з дослідженням, 18% жителів в окупованій Донецької області назвали себе “громадянами ДНР”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...